De hamam

Bij La Mesa hair and beauty hebben wij de beschikking over een sfeervolle hamam waar diverse behandelingen gegeven worden, zoals hamam behandelingen en hamam massages.

Wat kun je verwachten bij onze hamam

Hamam massageDe hamam (soms ook wel geschreven als hammam) behandeling is een Oosters reinigingsritueel dat bestaat uit verschillende onderdelen. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je de behandeling wilt hebben.

Voorbereiding op de hamambehandeling
Je wordt ontvangen door onze gastheer of -vrouw. Hij of zij brengt jou naar een kleedruimte waar je je kunt omkleden; er liggen een badjas en slippers voor jou klaar. Vervolgens wordt je naar de hamam ruimte gebracht. Nadat je jouw badjas en slippers hebt uitgedaan neem je plaats op een verwarmde natuurstenen tafel. Jouw lichaam wordt gedeeltelijk afgedekt met een katoenen doek, de pestemal. En dan begint het ritueel pas echt.

Waterritueel

De behandeling begint met een waterritueel. Vroeger in het Ottomaanse rijk werden de hamams ‘Oosterse badhuizen’ op warmwaterbronnen gebouwd. Hier komt het waterritueel zoals wij dat kennen vandaan. Het waterritueel houdt in dat er warm water door middel van twee koperen waterschalen (tasse) over het lichaam wordt gegoten. Dit ritueel zorgt voor een bijzonder gevoel. Tijdens de hamam behandeling zal het waterritueel regelmatig herhaald worden.

Scrubritueel

De masseur (Tellak) of masseuse (Natir) scrubt afhankelijk van de gekozen behandeling zowel de voorkant als de achterzijde van jouw lichaam met een scrub-handschoen welke is gemaakt van zijde (kese). De volledige scrubbehandeling is inbegrepen bij hamam arrangementen vanaf 70 minuten. Na het waterritueel volgt het zeepritueel.

Zeepritueel (Kopuk massage)

Gebruik van de torba in de hamam. Een heerlijk overvloedig wit schuim bedekt het lichaam.
De zeep, op basis van olijfolie van de eerste persing, wordt in een grote witte katoenen zak (torba) gedaan. Door een combinatie van water en lucht ontstaat er schuim welke als een warme deken over jouw lichaam verdeeld wordt.Vervolgens wordt afhankelijk van welke behandeling je geboekt hebt de achterkant en eventueel de voorkant van het lichaam gemasseerd. Ook na het zeepritueel volgt weer een waterritueel.

Hoofdmassage

Nadat het lichaam is gemasseerd en door middel van het waterritueel weer is schoongespoeld volgt er afhankelijk van de gekozen behandeling een hoofdmassage. Hierbij wordt het haar gewassen en tevens wordt de hoofdhuid gemasseerd.

Tijdens de hierboven omschreven rituelen kun je genieten van de sfeervolle ambiance in onze hamam. Je waant je onder onze sterrenhemel in een sprookje van 1001 nacht.
Bij een hamambehandeling mag je eventueel je badkleding aanhouden, maar voor een optimale ervaring raden wij je aan dit ritueel zonder badkleding te beleven.
In overleg is een hamam behandeling ook buiten onze reguliere openingsuren mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Hamam: totale ontspanning

Prijslijst

Bekijk onze prijslijst voor de actuele prijzen.

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!